Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 7 augustus 2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloerkleed?

Hey daar! Sta je op het punt om jouw woonkamer, slaapkamer of misschien wel je kantoor een make-over te geven met een prachtig vloerkleed? Superleuk! Een vloerkleed kan echt het verschil maken in een ruimte, maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf? Geen zorgen, ik help je graag op weg met een paar tips en tricks om het perfecte vloerkleed te vinden dat helemaal bij jou past!

Kwaliteit van het vloerkleed 

Kwaliteit is key, zoals ze zeggen! Wanneer je een vloerkleed koopt, wil je natuurlijk dat het lang meegaat en er mooi uit blijft zien. Kijk naar de materialen waarvan het kleed is gemaakt. Natuurlijke materialen zoals wol zijn vaak van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Wol is ook heerlijk zacht en warm aan je voeten, vooral tijdens de koude maanden. Een ander pluspunt: wol is van nature vlekbestendig!

Heb je last van allergieën? Let dan extra goed op! Sommige materialen kunnen stof en allergenen aantrekken, wat natuurlijk niet fijn is. Ga voor een vloerkleed dat gemakkelijk schoon te maken is en hypoallergene eigenschappen heeft. Synthetische vezels zoals polypropyleen kunnen bijvoorbeeld een goede keuze zijn voor mensen met allergieën, omdat ze minder stof vasthouden.

Hoogpolig of laagpolig?

Oké, stel je nu de vraag: wil je een hoogpolig of laagpolig vloerkleed? Hoogpolige kleden hebben langere vezels en voelen superzacht aan, perfect voor in de slaapkamer waar je misschien wel graag met blote voeten rondloopt. Maar let op, ze zijn wel wat moeilijker schoon te houden en minder geschikt voor plekken waar veel gelopen wordt, zoals de gang of de woonkamer.

Laagpolige kleden daarentegen zijn praktischer en gemakkelijker te onderhouden. Ze zijn ideaal voor drukbezochte ruimtes en geven een strakke, moderne uitstraling. Pluspunt: je kunt ze eenvoudig stofzuigen en ze verzamelen minder stof en vuil. Win-win!

Formaat en vorm

De grootte en vorm van je vloerkleed kunnen een enorme impact hebben op de uitstraling van je ruimte. Een te klein kleed kan verloren lijken, terwijl een te groot kleed de ruimte kan overweldigen. Meet daarom goed de ruimte op waar je het kleed wilt leggen.

Een handige tip: laat minstens 30 cm vloer rondom het kleed vrij om een mooie balans te creëren. Wat betreft de vorm: een rechthoekig kleed is klassiek en veelzijdig, maar een rond kleed kan juist heel speels en modern overkomen, vooral in kleinere ruimtes of onder een ronde eettafel.

Kleur en stijl

Dit is misschien wel het leukste onderdeel: de kleur en stijl van je vloerkleed kiezen! Denk na over wat voor sfeer je wilt creëren. Wil je rust en harmonie? Ga dan voor neutrale tinten zoals beige, grijs of pastels. Wil je juist een statement maken? Kies dan voor een opvallende kleur of een gedurfd patroon.

Stem je vloerkleed af op de rest van je interieur. Heb je een minimalistische inrichting? Dan kan een kleed met een subtiel patroon een mooie aanvulling zijn. In een bohemian of eclectisch interieur mag je best wat meer uitpakken met kleur en prints.

Kort samengevat

Om je nog even kort te helpen bij het maken van je keuze, hier een snelle checklist:

  1. Kwaliteit en materiaal: Ga voor natuurlijke materialen zoals wol voor duurzaamheid en zachtheid, of kies synthetische vezels als je last hebt van allergieën.
  2. Hoogpolig of laagpolig: Hoogpolig voor comfort en luxe, laagpolig voor gemak en onderhoud.
  3. Formaat en vorm: Meet je ruimte goed op en kies de juiste vorm om de balans in je kamer te bewaren.
  4. Kleur en stijl: Laat je persoonlijke smaak spreken en stem het kleed af op de rest van je interieur.

Nu ben je helemaal klaar om het perfecte vloerkleed te vinden dat jouw ruimte helemaal af maakt. Veel shopplezier en geniet van je nieuwe aanwinst!

Heb je vragen of wil je meer tips? Vraag dan hulp aan onze klantenservice!